BESTIL TID
BESTIL TID
BESTIL TID


Herunder kan du læse mere om de områder, waytobalance tilbyder samtaler inden for.


Samtaleforløb med børn

Samtaler med unge- teenagecoaching

Familie samtaler

Forældre coaching



Allernederst kan du læse om undersøgelser/testning, som også tilbydes og waytobalnace har en bred erfaring med at foretage.

Samtaleforløb med børn:


Som forælder er det ikke altid let at se, når dit barn står over for udfordringer i livet. Børns mentale helbred er lige så vigtigt som deres fysiske sundhed, og der er tidspunkter, hvor en professionel samtale kan gøre en afgørende forskel.

Mange børn oplever udfordringer, der kan påvirke deres trivsel og udvikling. Her er nogle almindelige områder, hvor en psykologsamtale kan være gavnlig:

Angst og usikkerhed: Nogle børn føler sig overvældede af bekymringer og usikkerhed. Waytobalance kan hjælpe med at forstå og håndtere disse følelser.

Skoleproblemer: Børn kan støde på udfordringer i skolen, fra akademisk pres til sociale problemer med klassekammerater. Waytobalance kan hjælpe med at tackle disse udfordringer og udvikle strategier til succes.

Venskabsproblemer: Konflikter med venner eller ensomhed kan være svært for børn at håndtere alene. En psykologsamtale hos Waytobalance kan give dem redskaber til bedre relationer og konfliktløsning.

Familieudfordringer: Forandringer i familien, som skilsmisse eller tab, kan have en dyb indvirkning på et barns mentale sundhed. En psykologsamtale hos Waytobalance kan hjælpe med at håndtere disse følelser og støtte i overgangsperioder.

Selvværd og identitet: Nogle børn kan have svært ved at udvikle et sundt selvværd og forståelse af deres egen identitet. I psykologsamtaler gennem Waytobalance støttes de i at opdage deres styrker og værdi.

At booke en psykologsamtale i Waytobalance for dit barn er en måde at investere i deres mentale sundhed. Gennem samtalerne kan børn lære at udtrykke sig, forstå deres følelser og udvikle sunde coping-strategier. Det kan hjælpe dem med at trives og vokse i en støttende og tryg atmosfære.

Så, hvis du som forælder bemærker ændringer i dit barns adfærd, humør eller trivsel, opfordrer vi dig til at overveje en psykologsamtale. Det kan være nøglen til at skabe et sundt fundament for deres fremtidige velbefindende."

Det er erfaringen, at de relationelle forhold har en stor betydning for børn trivsel og glæde i hverdagen, og at det er væsentligt, at de nære voksne omkring barnet tager ansvar for at hjælpe barnet med at skabe forandringer i det liv, hvis barnet ikke trives. Derfor deltager forældrene også i børnesamtaler.

I samtalerne med børn anvendes flere metoder efter hvad behovet er og efter hvad der virker på det enkelte barn: Det kan være kognitiv terapi, metakognitiv terapi, mindfulness, traumesensitiv yoga eller tegne/lege terapi.


Samtaler med unge - teenagecoaching.

"At navigere gennem ungdomslivet - En udfordrende rejse

Mange er bekendt med det krævende og udfordrende liv som teenager. Det er en tid, hvor man konstant står over for presset om at præstere 24-7. Stress og overvældelse kan præge hverdagen, især når der er problemer i forhold til skole, gymnasiet, lektier, venner, kærester, familie osv. Udfordringerne synes at stå i kø og kan nemt føles hæmmende.

Teenagesamtaler kan være løsningen. Hvis du føler, at kravene er overvældende, er det vigtigt at vide, at der er lige så mange muligheder for at hjælpe dig gennem denne vanskelige periode.

Gennem sessionerne kan du opnå øget selvværd, mere glæde og redskaber til at opbygge bedre relationer. Du lærer at tro på dig selv og dine evner, hvilket kan føre til bedre resultater.

samtalerne hjælper dig med at sætte og nå realistiske mål, finde glæde, turde udtrykke dig selv mere frit og håndtere stress med større overskud.

Samtalerne kan også give dig mod og styrke til at håndtere udfordringer og finde glæde, ro og overskud i hverdagen.

Karen har omfattende erfaring med teenage- og ungesamtaler og forstår udfordringerne, som teenagere, preteens og unge står over for. Nogle af de områder teenagere/ungesamtaler kan dække er:

Lavt selvværd og manglende selvtillid: Troen på sig selv, evnen til at holde af sig selv og undgå negative sammenligninger med andre, f.eks. på sociale medier.

Eksamensangst, frygt for fremlæggelser og nervøsitet: Teknikker til eksamener, ændring af tankemønstre, målsætning og fokusering, samt kropsteknikker til at reducere nervøsitet.

Mere glæde og mindre tristhed: Identifikation af positive og løsningsorienterede tanker, håndtering af sorg og brydning af den negative spiral.

Stress og præstationsangst: Hjælp til prioritering, at finde ro og reducere stressniveauet.

Generthed, der hindrer kommunikation i klassen: Introversion, overbevisninger om, hvad andre tænker, samt fokus på resultater og mål.

Få eller ingen venner, følelse af ensomhed: Forbedring af kommunikation i relationer, håndtering af oplevelser med mobning og råd om at skabe flere venskaber.

Skoletræthed og motivation: Samspil med skolen, motivationssøgning og ønsket om en frisk start både fagligt og socialt.

Sundere livsstil: Opbygning af et positivt forhold til træning, kost, søvn, fester, spil og tanker, samt håndtering af stress og koncentrationsproblemer."

Der ses i dag desværre en samfundsmæssig tendens til at unge mistrives i flere sammenhænge. Er du en af dem kan det være en god ide at bruge psykologsamtaler til at reflektere over sin situation, blive klogere på dig selv og få redskaber til at navigere på en måde i hverdagen, så netop dit potentiale optimeres.

Du får en værktøjskasse med redskaber som kan forbedre opmærksomhed, humør, hukommelse, indlæringsevne og skabe robusthed gennem større tolerance af vanskelige fysiske og følelsesmæssige tilstande.

Det kan også være at du netop er begyndt på et nyt studie, arbejde og/eller flyttet hjemmefra. Det sætter nye tanker i gang og kræver nye måder at forholde sig til verden på. Så søger du hjælp til det- er du velkommen til at ringe for en uforpligtende samtale.

I en familie opbygges forskellige mønstre og rutiner. Nogle af disse er positive og kan skabe struktur i familielivet, og er blevet dannet bevidst. Andre er opstået mere ubevidst, og er ikke altid lige gavnlige og hensigtsmæssige. Hvis en eller flere medlemmer af familien ikke trives kan der være brug for en ændring af mønstre og rutiner, så alle kan komme i trivsel igen.

Problemer i familien opstår som regel i relationerne. Det er derfor vigtigt i familie samtalerne at have fokus på relationerne i stedet for på det enkelte individ. Igennem familie samtalerne får I et reflektionsrum, hvor I med hjælp kan tale sammen, og få mulighed for at lytte til hinanden. Dette giver mulighed for at få skabt nogle nye og mere hensigtsmæssige mønstre i familien, hvilket kan forbedre alles trivsel.
Typiske problemstillinger, hvor familie samtaler kunne være en god ide:
- Dårlig stemning eller tone i familien
- Kommunikationsproblemer
- Manglende respekt
- Mange konflikter og skænderier
- Manglende lyst til at være sammen
- Opdragelsesproblemer
- Udfordringer med mine, dine og vores børn
- Sygdom i familien
- Sorg og krise


Forældrecoaching 


Forældreskabet er en kompleks rejse fyldt med glæder, udfordringer og konstante forandringer. At forstå og imødekomme de forskellige behov, som opstår, kræver nogle gange ekstra redskaber. Mange forældre vælger derfor at tage skridtet mod forældrecoaching for at navigere smidigt gennem de skiftende landskaber af børneopdragelse.

I livet med børn opstår der konstant nye udfordringer - fra skiftende interesser til venskabsudfordringer, skoleskift, flytninger og de mere komplekse aspekter som sorg og skilsmisse. Det kan være en udfordring at holde trit med udviklingen og finde de rigtige værktøjer. Hvad der virker for én søskende, er måske ikke det samme for en anden. Waytobalance ønsker at hjælpe dig/jer med at finde jeres families fulde potentiale.

Hvilke områder kan du/I få hjælp til?

• Ønsker du at støtte dit barn bedst muligt?

• Har du brug for viden og praktiske råd?

• Søger du en mere harmonisk hverdag?

• Vil du forbedre kommunikationen med dit barn?

• Ønsker du løsninger til at styrke forholdet, samværet og samtalerne?

• Ønsker du at bevare roen i konfliktsituationer?

• Ønsker du en bedre forståelse af dit barns udfordringer og hvordan du bedst kan hjælpe?

• Ønsker du at reflektere over din egen forældrerolle og det, du bringer med fra din fortid?

• Har du brug for hjælp til at håndtere en trist familiesituation?

Hvad enten du er enlig forælder eller ønsker at deltage sammen med din partner, tilbyder Waytobalance skræddersyet forældrecoaching, der matcher dine unikke behov.

Samtaler er professionelle, fortrolige og fokuserer udelukkende på dine ønsker og behov. Der tilbydes fleksible mødemuligheder, herunder telefon-, Skype- og personlige samtaler i det hyggelige og centralt beliggende lokale i Søborg. Påbegynd rejsen mod et harmonisk og stærkt familieliv med Waytobalance..







Testning / Undersøgelser

Jeg har en bred erfaring med at foretage testning og psykologiske undersøgelser.


Intelligenstestning anvendes i dag i forhold til såvel børn, unge som voksne med henblik på en vurdering af særlige behov i skoleregi men også i forhold til forældrekompetence-undersøgelser og i rekrutteringssammenhænge.


WISC-V testning anvendes til at teste barnets/den unges intelligens/begavelse i forbindelse med en vurdering af personens ressourcer, udfordringer og behov i forhold til indlæring.


Til voksne anvendes WAIS-IV. Begge de meste valide intelligenstests til at vurdere en særlig lav eller høj IQ.


Forløbet består af en samtale med barnet/den unge og forældre, testning, testrapport samt tilbagemelding på testresultaterne

Børneundersøgelse: En børnepsykologisk undersøgelse påbegyndes for at afdække barnets/den unges behov pga. mistrivsel og bekymring for barnets evner til at fungere socialt og/eller fagligt - og med mistanke om en udviklingsforstyrrelse.


Undersøgelse bygger på samtaler, observationer, anamnese, testning sådan at barnets sociale, kognitive og følelsesmæssige ressourcer, kompetencer og udfordringer vurderes.


Der udarbejdes en rapport til forældre og andre relevante fagpersoner såsom lærere/skole og sagsbehandler. der aftales en pris inden undersøgelsen sættes i værk.


Forældrekompetenceundersøgelse: Med udgangspunkt i Socialministeriets retningslinjer for forældrekompetence-undersøgelse foretages en undersøgelse med hjemmel i servicelovens §50.


Denne undersøgelse består oftest af såvel en undersøgelse af forældre som barn/børn med henblik på en vurdering af forældrenes kompetencer til at imødekomme behov hos deres børn.


Denne undersøgelse er på anmodning af sagsbehandler i kommunen, og det er den primære interesse at hjælpe og støtte såvel forældre som barn/børn i forhold til at barnet ikke flyttes uden for hjemmet men at der iværksættes de rette hjælpe- foranstaltninger til familien.


En forældrekompetence-undersøgelse består af samtaler, anamnese, interviews, kognitiv test, projektive test, samspilsobservationer.


Der udarbejdes en rapport og der gives en tilbagemelding til forældre og andre relevante fagpersoner.


Forløbet kan som regel påbegyndes inden for to uger, og der sættes en fast aftalepris. Udredningen strækker sig over to måneder.

Har du brug for mere information?

View Details
- +
Sold Out